Αρχική Ποιοι είμαστε Μεταχειρισμένα Τα Νέα μας Επικοινωνία

Test Μεταχειρισμένου: Ford Kuga 2017 [video]

22 Ιουν, 2022

Σε μια εποχή που τα καινούργια αυτοκίνητα είναι είδος προς εξαφάνιση κι ο περισσότερος κόσμος στρέφεται στα μεταχειρισμένα, εγκαινιάζουμε την καινούργια μας στήλη, όπου δοκιμάζουμε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και βλέπουμε την κατάσταση τους μετά από την καταπόνηση που δέχονται στους ελληνικούς δρόμους. Ξεκινάμε με ένα Ford Kuga του 2017!

Ford Kuga 2017: Πως είναι μετά από 5 χρόνια στους δρόμους?

To Ford Kuga είναι ένα από τα best-seller οικογενειακά SUV που κυκλοφορούν στην ελληνική, αλλά και στην παγκόσμια αγορά. Από την πρώτη παρουσία του το 2008 προκάλεσε ένα μικρό ντόρο και κατάφερε να βρεθεί αμέσως σε υψηλές θέσεις στη λίστα των πωλήσεων. Το 2012 ανακαλύπτεται η 2η γενιά του και το 2016 δέχεται ένα «γερό» facelift που εκτοξεύει τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα και την εμφάνιση του, εδραιώνοντας το στην αγορά κι απαλλάσσοντας το από παιδικές ασθένειες.

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας πάτησε στους ελληνικούς δρόμος το Μάιο του 2017 κι είναι η έκδοση ST Line High, με τον 1.5 πετρελαιοκινητήρα των 120 ίππων και φέρει εξαιρετικά πλούσιο εξοπλισμό, με δυναμικές λεπτομέρειες στο αισθητικό κομμάτι και το παραλάβαμε από την εταιρείας Bitros. Η εταιρεία Bitros που μας παραχώρησε το αυτοκίνητο για τις ανάγκες της δοκιμής, βρίσκεται στον χώρο 32 χρόνια ενώ ο στόλος τους φτάνει στα 700 ετοιμοπαράδοτα (!) αυτοκίνητα.

Δείτε όλη τη video δοκιμή μας:






 

Με πλούσιο εξοπλισμό το μεταχειρισμένο της δοκιμή μας

Το συγκεκριμένο Ford Kuga του 2017 φοράει αρκετό προαιρετικό εξοπλισμό, με την αρχική τιμή του να ξεπερνάει τα 38.000 ευρώ. Μπροστά βρίσκουμε τη νέα τότε μεγάλη εξαγωνική μάσκα, τα όμορφα φωτιστικά σώματα με σύστημα bi-xenon, τα όποια ήταν στον προαιρετικό εξοπλισμό, και φώτα ημέρα LED, ενώ οι 18αρες ζάντες αλουμινίου που φόραει το αυτοκίνητο δοκιμής μας προσφέρουν το δικό τους σπορτίφ στοιχείο.Στη facelift έκδοση βελτιώθηκε σε όλα τα επίπεδα και το εσωτερικού του μοντέλου, όταν πιο ποιοτικό και έχοντας για τα τότε δεδομένα σύγχρονο διάκοσμο. Τα μαλακά πλαστικά έχουν τον κύριο λόγο σε ταμπλό και πόρτες, τα οποία είναι ακόμα σε εξαιρετικά κατάσταση, ενώ αναλλοίωτα παραμένουν το  φινίρισμα και η συναρμογή, με τους τριγμούς να μην έχουν κάνει την εμφάνιση τους μετά από 5 χρόνια στους ελληνικούς δρόμους.




Το μοντέλο φοράει μια οθόνη αφής 8 ιντσών, που τρέχει το λογισμικό SynC 3, το οποίο είναι συμβατό με λειτουργίες Apple CarPlay και Android Auto, έχει navigation, ενώ δέχεται και φωνητικές εντολές. Ο τότε βασικός εξοπλισμός είχε 7 αερόσακους, σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αισθητήρες στάθμευσης, προσαρμοζόμενο cruise control, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών, διζωνικό κλιματισμό. Το μοντέλο της δοκιμής μας φοράει ακόμα το πακέτο με τους κατευθυντήριους προβολείς με αναπροσαρμοζόμενη δέσμη, που περιέχει σύστημα πλυσίματος προβολέων,  αυτόματη ρύθμιση ύψους δέσμης προβολέων, αυτόματη λειτουργία προβολέων, δερμάτινο τιμόνι και μαύρο πλαίσιο περιμετρικά των φωτιστικών σωμάτων. Κατάλληλο για οικογένεια, μπορούν να κάτσουν άνετα 3 άτομα πίσω, με αρκετό χώρο για τα γόνατά  και για τα κεφάλια τους, με το πορτμπαγκάζ να αγγίζει τα 456 λίτρα σε 5θέσια διαμόρφωση. Πρόκειται λοιπόν για ένα από τα πιο πλούσια Kuga που κυκλοφόρησαν τότε, αφου ο εξοπλισμός του δεν έχει να ζηλέψει (ή καλύτερα δεν του λείπει) από τον εξοπλισμό ακόμα και του νέου Ford Kuga 2022 μοντέλου. 
 

O έλεγχος της Ford μας έδειξε την κατάσταση του μεταχειρισμένου

Μοιάζει σαν να βγήκε τώρα από το εργοστάσιο.

Τα τελευταία μας αυτοκίνητα