Αρχική Ποιοι είμαστε Μεταχειρισμένα Τα Νέα μας Επικοινωνία

O έλεγχος της Ford μας έδειξε την κατάσταση του μεταχειρισμένου

22 Ιουν, 2022

Για να ελέγξουμε την κατάσταση του οχήματος μας στραφήκαμε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Ford, καθώς η εταιρία προσφέρει πρόγραμμα ελέγχου μεταχειρισμένου. Συγκεκριμένα επισκεφτήκαμε τη Ford New Motion Pazaropoulos, που διαθέτει πολυετή πορεία και πείρα στον χώρο του αυτοκινήτου και βρίσκεται στην Πέτρου Ράλλη 85 και Λεωφόρο Κηφισού στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Με το που φτάσαμε εκεί, ο υπεύθυνος του συνεργείου ήρθε κοντά μας παίρνοντας τις πρώτες πληροφορίες για το λόγο της επίσκεψης μας, καθώς και τα έγγραφα του αυτοκινήτου για να ξεκινήσει ο έλεγχος.



Στη συνέχεια κι αφού έντυσε με τα ειδικά καλύμματα το τιμόνι, τα καθίσματα και τον επιλογέα ταχυτήτων, πήρε το Kuga και το τοποθέτησε στη ράμπα. Εκεί η «εξέταση» του οχήματος ξεκίνησε με ένα οπτικό κι ακουστικό έλεγχο 76 σημείων, που περιλαμβάνει ενέργειες όπως αλλαγή ταχυτήτων με κρύο κινητήρα, εκκίνηση με κρύο και ζεστό μοτέρ, μέτρηση της στάθμης όλων των υγρών, έλεγχο του βάθος πέλματος των ελαστικών, καταγραφή πάχους τακακιών - δίσκων, μέτρηση της βαφής του αμαξώματος για τυχόν ξαναβαμμένα τμήματα, διαβρωτική διάγνωση, έλεγχο διαρροών κι άλλα πολλά. Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια του ελέγχου, γινόταν καταγραφή σε βίντεο, η υπηρεσία ονομάζεται «Video Check», το όποιο μας στάλθηκε. Είναι μια εκπληκτική υπηρεσία που κάνει όλη τη διαδικασία ακόμα πιο εγγυημένη και διαφανή. Στο βίντεο αναφέρονται όλα τα τυχόν προβλήματα του αυτοκινήτου και τα εξαρτήματα που μπορεί να χρήζουν αλλαγή, με συνημμένη προσφορά για τη διόρθωση τους. Στη δική μας περίπτωση δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό.



Σειρά μετά πήρε ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου, ο οποίος αφού συνδέθηκε με online σύστημα, άρχισε να «διαβάζεται» για να διαπιστωθεί αν παρατηρούνται τυχόν βλάβες στα ηλεκτρικά ή μηχανικά σύνολα κι αν υπάρχουν εκκρεμείς ανακλήσεις του μοντέλου. Τέλος με τον αριθμό πλαισίου ανακτήθηκε όλο το ψηφιακό αρχείο καταγραφής σέρβις του αυτοκινήτου, όπου φαίνονται οι επισκευές κι οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Ford. Η  όλη διαδικασία κράτησε περίπου 70 λεπτά, φανερώνοντας την προσοχή του συνεργείου ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά και το σεβασμό της εταιρίας προς το πελάτη που την εμπιστεύεται.  Το μεταχειρισμένο της δοκιμής μας βρέθηκε υπέρ του δέοντος καλό σε όλα τα σημεία, έχοντας κάνει όλα τα σέρβις σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, με τα αναλώσιμα εξαρτήματα να είναι σε καλή κατάσταση και να μην βρίσκονται προβλήματα που μπορεί να στοιχίσουν μετέπειτα στην τσέπη του εν δυνάμει αγοραστή.
 

Test Μεταχειρισμένου: Ford Kuga 2017 [video]

O έλεγχος της Ford μας έδειξε την κατάσταση του μεταχειρισμένου

Μοιάζει σαν να βγήκε τώρα από το εργοστάσιο.

Τα τελευταία μας αυτοκίνητα