Αρχική Ποιοι είμαστε Μεταχειρισμένα Τα Νέα μας Επικοινωνία

5 μεταχειρισμένα επταθέσια για πολύτεκνους

5 Ιουν, 2024

Έχουν χώρους για μεγάλη οικογένεια και τιμές για όλες τις τσέπες.
Με 4-7 χιλιάρικα: Ford S-Max και Opel Zafira του 2009.
Με 16-20.000 ευρώ: Renault Espace και VW Touran του 2017.
Με 27.000 ευρώ παίρνεις SUVάρα: Peugeot 5008 του 2018.

Έχουν χώρους για μεγάλη οικογένεια και τιμές για όλες τις τσέπες

Η επιλογή αυτοκινήτου για μια οικογένεια με πολλά παιδιά είναι δύσκολη, μιας και το όχημα θα πρέπει να έχει επαρκείς χώρους για να ταξιδέψουν με άνεση και ασφάλεια όλα τα μέλη της. Για όσους έχουν 5 παιδιά η αγορά ενός επταθέσιου οχήματος είναι μονόδρομος, όμως τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι σημαντικά λιγότερα από τα «κλασσικά» πενταθέσια. Κάναμε έρευνα αγοράς και βρήκαμε 5 αξιόλογα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με 7 θέσεις, τα οποία έχουν εύρος τιμών από 4.000 έως 27.000 ευρώ, ούτως ώστε να απευθύνονται σε κάθε βαλάντιο. Ας τα δούμε!

Με 4-7 χιλιάρικα: Ford S-Max και Opel Zafira του 2009


Το Ford S-Max έχει πολύ καλή ευρυχωρία για 5+2 επιβάτες, με τα υλικά στην καμπίνα να είναι ποιοτικά, το design να είναι μοντέρνο και την συναρμογή να είναι στιβαρή. Αν αναδιπλωθούν οι 2 σειρές καθισμάτων δημιουργείται ένας μεγάλος χώρος με ενιαίο δάπεδο, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η τρίτη σειρά καθισμάτων σύρεται εμπρός-πίσω, αυξάνοντας την ευελιξία.
Ως επταθέσιο το Ford S-Max έχει πορτ-μπαγκάζ 285 λίτρα, ενώ ως πενταθέσιο ο όγκος του χώρου αποσκευών εκτοξεύεται στα 854 λίτρα.
 


Το Opel Zafira είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πολυμορφικά μοντέλα. Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου παραμένει σύγχρονος, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί στην πρακτικότητα εντός της καμπίνας.
Με το αυτοκίνητο θα ταξιδέψουν απροβλημάτιστα 7 ενήλικες επιβάτες, ενώ η μετατροπή του αυτοκινήτου σε πενταθέσιο γίνεται εύκολα, με το πίσω κάθισμα να τοποθετείται στο δάπεδο του πορτ-μπαγκάζ. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 140 λίτρα στην επταθέσια διάταξη και 654 στην πενταθέσια.

Με 16-20.000 ευρώ: Renault Espace και VW Touran του 2017


Το Renault Espace της πέμπτης γενιάς απέκτησε έναν ελαφρώς crossover χαρακτήρα, με τον σχεδιασμό να γίνεται αρκετά πιο μοντέρνος σε σχέση με το παρελθόν. Στην τρίτη σειρά του επταθέσιου μοντέλου θα χωρέσουν με λίγες παραχωρήσεις 2 ενήλικες επιβάτες, ενώ το μεσαίο κάθισμα είναι αρκετά πιο «αεράτο» και ευρύχωρο, ικανό να φιλοξενήσει χωρίς πρόβλημα 3 ενήλικες.
Αξίζει να αναφέρουμε πως το μεσαίο και πίσω κάθισμα μπορούν να αναδιπλωθούν αυτόματα.
Το πορτ-μπαγκάζ του Renault Espace έχει ωφέλιμο όγκο 680 λίτρα όταν είναι πενταθέσιο.
 


Η τρίτη γενιά του VW Touran έκανε το ντεμπούτο της το 2015 και βασίζεται στην πλατφόρμα και στα μηχανικά μέρη του VW Golf 7ης γενιάς.
Η ποιότητα στο εσωτερικό είναι αυξημένη, με τα υλικά να έχουν προσεγμένο φινίρισμα. Μεγάλη είναι και η ευρυχωρία του γερμανικού μοντέλου, με την καμπίνα να έχει standard επταθέσια διάταξη και 47 αποθηκευτικούς χώρους στο σύνολό της.
Στην τρίτη σειρά καθισμάτων θα χωρέσουν 2 παιδιά, ενώ στο μεσαίο θα ταξιδέψουν με άνεση 3 ενήλικες. Το πορτ-μπαγκάζ έχει ωφέλιμο όγκο 743 λίτρα σε πενταθέσια διάταξη και 137 λίτρα σε επταθέσια.

Με 27.000 ευρώ παίρνεις SUVάρα: Peugeot 5008 του 2018


Το Peugeot 5008 μας συστήθηκε ως πολυμορφικό, ωστόσο η δεύτερη γενιά του, που κυκλοφόρησε στην αγορά το 2017, είναι ριζικά διαφοροποιημένη και ανήκει πλέον στην κατηγορία των SUV. Αν κάτι έμεινε ίδιο, αυτό είναι η ευρυχωρία του μοντέλου, μιας και στην καμπίνα μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι και 7 επιβάτες.
Ο «αέρας» για τα κεφάλια και τα πόδια όσων κάθονται στη δεύτερη σειρά είναι μεγάλος, ενώ η δυνατότητα ανεξάρτητης μετακίνησης εμπρός-πίσω των συγκεκριμένων καθισμάτων καθιστά απροβλημάτιστη τη φιλοξενία 2 ενηλίκων επιβατών στην προαιρετική τρίτη σειρά. Ως πενταθέσιο, το Peugeot 5008 έχει πορτ-μπαγκάζ χωρητικότητας 780 λίτρα.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δώσουμε στον εντυπωσιακό σχεδιασμό και στην premium «αύρα» της καμπίνας, με την ποιότητα των υλικών και τη συναρμογή τους να είναι κορυφαία.


Τα τελευταία μας αυτοκίνητα