Αρχική Ποιοι είμαστε Μεταχειρισμένα Τα Νέα μας Επικοινωνία

Οι σημαντικότεροι λόγοι για να αγοράσετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο

29 Ιουν, 2023

Είναι ωραία αίσθηση να αγοράζεις καινούργιο αυτοκίνητο, αλλά η αγορά ενός μεταχειρισμένου είναι πιο συμφέρουσα. Αν έχετε αμφιβολίες για αυτό, διαβάστε το γιατί στις γραμμές που ακολουθούν.

Για ποιους λόγους συμφέρει να αγοράσεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;

Το δίλλημα της αγοράς καινούργιου ή μεταχειρισμένου υπάρχει από τότε που βγήκε το αυτοκίνητο. Εδώ θα διαβάσετε τους λόγους που σας συμφέρει να πάρετε μεταχειρισμένο όχημα. Γιατί, σας συμφέρει να αγοράσετε μεταχειρισμένο - αυτό είναι δεδομένο ιδιαίτερα στις μέρες μας, που το χρήμα χάνει συνεχώς την αξία του και που κάθε μέρα με τα ίδια λεφτά αγοράζεις λιγότερα από ότι την προηγούμενη.

Θα μου πείτε, «αφού θέτεις το χρήμα ως σημαντικότερο παράγοντα, πες μου, α) η αίσθηση του να μπαίνεις στο καινούργιο σου αυτοκίνητο, β) οι μυρωδιές από τις κόλλες όταν το παραλαμβάνεις και γ) το ότι είσαι ο πρώτος που το οδηγεί, δεν αξίζουν επίσης χρήμα;», και θα συμφωνήσω.

Ένας υπέρμαχος του μεταχειρισμένου όμως θα μπορούσε να απαντήσει πως, «α) αντίστοιχη αίσθηση έχεις και όταν μπαίνεις στο νέο σου μεταχειρισμένο, γιατί ούτως ή άλλως είναι καινούργιο για εσένα, β) παρόλο που δεν έχει την αίσθηση της «καινουργίλας», βάλε ένα ωραίο αποσμητικό και θα είσαι ακόμα καλύτερα γ) αυτή είναι υπερβολική άποψη. Το αυτοκίνητό σου, οδηγώντας, κάποιος το έβγαλε από τη γραμμή παραγωγής, κάποιος το δοκίμασε στο εργοστάσιο, κάποιος το φόρτωσε στη νταλίκα, κάποιος το ξεφόρτωσε, κάποιος το μετακίνησε στην αντιπροσωπεία – δεν είσαι ο πρώτος που το οδηγεί»!

Οικονομικά κυρίως τα οφέλη του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Το μίνιμουμ που θα χρειαστεί να δώσει κανείς για ένα καινούργιο αυτοκίνητο είναι 14-15 χιλιάρικα. Μεταχειρισμένο βρίσκεις και με ένα. Οπότε είναι προφανές ότι η αγορά μεταχειρισμένου είναι πολύ πιο προσιτή εάν δεν έχεις πολύ χρήμα. Και να έχεις χρήμα όμως, για να αγοράσεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σίγουρα θα δώσεις λιγότερα από όσα θα έδινες για το ίδιο μοντέλο καινούργιο. Αυτό σημαίνει ότι με τα ίδια λεφτά έχεις πρόσβαση σε καλύτερα μοντέλα οχημάτων από ότι αν αγόραζες καινούργιο. Πάλι κερδισμένος οικονομικά είσαι.

Αλλος ένας σημαντικός παράγοντας είναι η υποτίμηση. Αν δεις την αγορά αυτοκινήτου ως επένδυση, θα πρέπει να σκεφτείς ότι ένα καινούργιο χάνει ακόμα και 40% της αξίας του μετά από ένα χρόνο, ενώ από ένα μεταχειρισμένο δεν θα χάσεις τόσα ούτε χρόνια μετά.

Ένα ακόμα όφελος έχει να κάνει με την ασφάλεια. Από τη στιγμή που επιλέγεις μεταχειρισμένο, θα πληρώνεις μικρότερα ασφάλιστρα από ό,τι θα πλήρωνες για το ίδιο μοντέλο καινούργιο, αφού τα ασφάλιστρα προκύπτουν από την αξία του οχήματος.

Μεταχειρισμένο εύκολα και γρήγορα

Τα τελευταία μας αυτοκίνητα